Άλφα, Φίλιππος Δανέζης, εκδόσεις Αυγέρη

Άλφα, όπως Αγάπη, αφοσίωση, αξιοπρέπεια, αξιοπιστία, αρσενικό.

Ο Ρήγας, το άλφα αρσενικό της ιστορίας, γνωρίζει την Κύνθια, την ντροπαλή και συνεσταλμένη Κύνθια, κάποιο βράδυ που η μοίρα είχε βάλει σκοπό να τους μπλέξει για τα καλά. Δυο άνθρωποι τόσο αντίθετοι όσο η μέρα με την νύχτα. Δυο άνθρωποι που θα έλεγε κάποιος ήταν γραφτό να συναντηθούν για να απαλύνουν ο ένας τις γωνίες του άλλου. Η Κύνθια, μπαίνει στην ζωή του Ρήγα, στην αρχή δειλά, διστακτικά, μέχρι που σαν άνεμος τα σαρώνει όλα. Του επιβάλλεται με την σιωπή της, με την προθυμία που του δίνεται, με την αγάπη που του δείχνει. Και εκείνος, διψασμένος για όλα αυτά που νομίζει ότι δεν ήθελε στην ζωή του αλλάζει. Αλλάζει για εκείνη και με εκείνη στο πλάι του. 

Ο Φίλιππος Δανέζης  με το πρώτο του μυθιστόρημα με τον τίτλο “Άλφα” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αυγέρη, επιλέγει να συστηθεί στο αναγνωστικό κοινό με μια ερωτική ιστορία. Έως τώρα είχαμε συνηθίσει να βάζουμε ταμπέλες στο είδος. Να γράφουν κυρίως γυναίκες , για γυναίκες. Ώσπου ήρθε ο Φίλιππος να ρίξει το βότσαλο στα ήρεμα νερά της λίμνης και να ταράξει τα νερά. Γράφει για την ιστορία του Ρήγα και της Κύνθια, από την μεριά του Ρήγα, αφήνοντας μας να μπούμε ολοκληρωτικά στο μυαλό ενός άνδρα και να μάθουμε ως αναγνώστες τι πραγματικά σκέφτεται ο Ρήγας και όχι τι φανταζόμαστε ότι σκέφτεται. 

Ο Ρήγας δεν είναι ένας εύκολος ήρωας. Είναι απόλυτος, αγροίκος, άξεστος πολλές φορές, απότομος. Αλλά ειλικρινής, τίμιος, πιστός. Ότι λέει το εννοεί στο εκατό τις εκατό. Αγαπά πολύ και με πάθος. Και επιζητά την αλήθεια με το ίδιο πάθος με το οποίο την δίνει. Πολλές φορές μέσα την ιστορία με έχανε και με έβρισκε. Αλλά στο τέλος με είχε κερδίσει ολοκληρωτικά. Κυρίως γιατί ήταν γνήσιος. Κάτι που δεν μπορώ να πω για την Κύνθια. 

Θα μπορούσα να μείνω στο προφανές στην ερωτική ιστορία δυο ανθρώπων και να πω τα γνωστά κλισέ αλλά δεν θα το κάνω… Ο συγγραφέας δεν μένει μόνο στις αισθησιακά έντονες ερωτικές στιγμές…  Δεν ξέρω αν αυτός ήταν ο σκοπός του αλλά κατάφερε να μου αποδείξει πόσο όσο ξεκάθαροι και αν θέλουμε να  είναι οι ρόλοι των δυο φύλων στην φύση καμία φορά τα φαινόμενα απατούν. Ο άνδρας το αρσενικό που κυνηγά, που προστατεύει, που αποφασίζει και η  γυναίκα που ακολουθεί, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψιν ότι καμιά φορά έχει την δύναμη να φέρει το άλφα αρσενικό στην θέση που εκείνη επιθυμεί χωρίς εκείνο να το καταλάβει. 

Με έναν σύγχρονο τρόπο γραφής που μας βάζει στα άδυτα του ανδρικού μυαλού ο Φίλιππος Δανέζης βάζει ψηλά τον πήχη για ακόμα περισσότερες αισθησιακά υπέροχες ερωτικές ιστορίες.

Από το οπισθόφυλλο:

Ο Ρήγας Καλλιγάς είναι αποφασιστικός, επίμονος και εκνευριστικά ειλικρινής.
Αδιάλλακτος, ασυμβίβαστος κι απότομος. Το τρίπτυχο των σχέσεών του έχει χρόνια
να το ανανεώσει. Δεν τα πάει καλά με τον έλεγχο, τις δεσμεύσεις και την πίεση. Είναι
δύσκολος και έχει πολλά ελαττώματα.
Το ξέρει; Ναι.
Τον νοιάζει; Όχι.
Το πολύ κυριαρχεί σε ό,τι κάνει κι έτσι απαιτεί ν’ αγαπήσει και ν’ αγαπηθεί.
Θα συμβεί; Δεν ξέρει. Εσείς; Όχι, αλλά θα το μάθετε σίγουρα όταν στη ζωή του
εισβάλει εκείνη.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Με σπουδές στην Αμερική στον τομέα της φωτογραφίας έκανε το πάθος του επάγγελμα. Λάτρης της ταχύτητας και των εξτρίμ σπορ με ιδιαίτερη αδυναμία στις off-road μηχανές. Τα βιβλία είναι η κρυφή του απόλαυση, ενώ η συγγραφή μπήκε στη ζωή του επιθετικά κερδίζοντάς τον ολοκληρωτικά.

Το ΑΛΦΑ είναι το πρώτο έργο του σε έντυπη μορφή που τον συστήνει στο κοινό.

Share:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social Media

Most Popular

Categories

On Key

Related Posts